Jadłospis

jadłospis
                                                              22.01 - 26.01.2018r.
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Płatki kukurydziane, pieczywo mieszane, masło, twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem, marchew do chrupania.

Zupa ryżanka, ziemniaki, pulpet w sosie pomidorowym, kalafior z wody, surówka z ogórka kwaszonego i kukurydzy, kompot. 

Deser sojowy, biszkopty, mandarynka.

WTOREK

Kakao, pieczywo mieszane, masło, parówka z szynki, plastry mozzarelli, jabłko.

Barszcz czerwony z ziemniakami, pierogi ruskie, surówka z marchwi i chrzanu, kompot.

Herbata miętowa, chałka z serkiem waniliowym i owocami.

ŚRODA

Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z kiełbasy, papryka.

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, ziemniaki, pieczone paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty i marchwi, kompot z czarnej porzeczki.

Herbata owocowa, chleb żytni  z masłem, pomidorem i szczypiorkiem.

CZWARTEK

Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa, sałata, rzodkiewka.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, makaron kolorowy, kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym, brokuły, kompot.

Napój miodowo-cytrynowy, zapiekanka hawajska,       pestki słonecznika.

PIĄTEK

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane, masło, ser żółty, jajko, sałata, pomidor.

Zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka, kompot.

Napój sojowy, chlebek chrupki z powidłami śliwkowymi, winogrona.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.