Jadłospis

jadłospis
                                                              16.04 - 20.04.2018r.
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z jaj ze szczypiorkiem, rzodkiewka.

Zupa dyniowa z kaszą jaglaną, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty czerwonej, mizeria, kompot.

Jogurt Gratka, chlebek chrupki, winogrona.

WTOREK

Kakao, pieczywo mieszane, masło, schab pieczony, papryka, marchew do chrupania.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, spaghetti z sosem mięsno - warzywnym, sałata z sosem czosnkowym, sok jabłkowy.

Budyń do picia, banan, maca.

ŚRODA

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane, masło, szynka, sałata, rzodkiewka.

Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, ryba smażona, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka, kompot z truskawek.

Napój miodowo - cytrynowy, chałka z serkiem waniliowym i owocami.

CZWARTEK

Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, pasta z sera żółtego, pomidor.

Zupa  kalafiorowa, kasza jęczmienna, bitka wołowa w sosie własnym, sałatka z buraków, surówka z ogórka kwaszonego i czerwonej fasoli, kompot.

Herbata rumiankowa, ciasto marchewkowe - własny wypiek, jabłko.

PIĄTEK

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa szynkowa, sałata, papryka.

Flaczki z drobiu, kopytka z sosem pieczarkowym, surówka z marchwi i chrzanu, kompot z czarnej porzeczki.

Herbata z cytryną, kajzerka z masłem, pomidorem i szczypiorkiem.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.