Jadłospis

jadłospis
                                                              19.02 - 23.02.2018r.
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, masło, ser żółty, jajko, sałata, papryka.

Pomidorowa z makaronem, ziemniaki, pieczone udko z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej i ananasa, marchewka z groszkiem, kompot.

Jogurt Fantazja, biszkopty, kiwi.

WTOREK

Kakao, pieczywo mieszane, masło, parówka z szynki, jabłko.

Zupa grochowa, pierogi z serem i polewą jogurtowo–truskawkową, kompot.

Herbata z hibiskusa bułka wieloziarnista z masłem, kabanos, rzodkiewka.

ŚRODA

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta rybna, papryka.

Zupa ryżanka, ziemniaki, pulpet w sosie pomidorowym, kalafior z wody, ogórek kwaszony, kompot z wiśni.

Napój miodowo- cytrynowy, zapiekanka makaronowa z szynką, gruszka.

CZWARTEK

Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, szynka, sałata, rzodkiewka.

Zupa szpinakowa, kasza kuskus, leczo z indyka, pomidorki koktajlowe, brukselka w sezamie, kompot z czarnej porzeczki.

Herbata miętowa, racuchy drożdżowe, pomarańcza.

PIĄTEK

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane, masło, sałata, schab pieczony, pomidor.

Krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchwi, kompot.

Herbata z lipy, chałka z serkiem waniliowym i owocami.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.