Jadłospis

jadłospis
                                                              21.05 - 25.05.2018r.
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane, masło, sałata, schab pieczony, rzodkiewka.

Rosół z makaronem, ziemniaki, kotlet pożarski, marchew z groszkiem, sok jabłkowy.

Jogurt Fantazja, biszkopty, winogrona.

WTOREK

Kakao, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa szynkowa, sałata, papryka.

Botwinka z ziemniakami, krokiety z mięsem, ogórek kwaszony, kompot z czarnej porzeczki.

Herbata z cytryną, chleb orkiszowy z pastą marchewkową.

ŚRODA

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z jaj ze szczypiorkiem, pomidor.

Zupa pieczarkowa z zacierkami, ziemniaki, ryba smażona, surówka z kapusty białej, marchwi i jabłka, kompot z truskawek.

Napój malinowo - cytrynowy, zapiekanka  z szynką i serem, melon.

CZWARTEK

Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, pasztet, rzodkiewka.

Zupa ogórkowa, spaghetti z sosem mięsno - warzywnym, sałata z sosem jogurtowym, kompot.

Przysmak jabłkowy, herbatniki be be.

PIĄTEK

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z twarogu i ryby z zieloną pietruszką, ogórek kwaszony.

Zupa jarzynowa z kaszą  jaglaną, ziemniaki, szynka pieczona, buraczki gotowane, kompot.

Herbata miętowa, racuchy drożdżowe, jabłko.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.