Jadłospis

jadłospis
                                                              20.11 - 24.11.2017r.
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z jaj ze szczypiorkiem, papryka.

Zupa koperkowa z ryżem, ziemniaki, pulpet w sosie pomidorowym, kalafior z wody, sałata z rzodkiewką, ogórkiem i kukurydzą, kompot wiśniowy.

Jogurt Bakuś do picia, biszkopty, gruszka.

WTOREK

Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, szynka, sałata, pomidor.

Zupa kapuśniak, naleśniki z serem i musem jabłkowym, kompot.

Herbata z cytryną, chleb orkiszowy z masłem, pasztetem i ogórkiem.

ŚRODA

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z kiełbasy, ogórek kwaszony.

Zupa  krupnik, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kapusty białej i czerwonej, sok jabłkowy.

Kisiel truskawkowy, wafle ryżowe, melon.

CZWARTEK

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane, masło, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką, winogrona.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, kasza jęczmienna, bitka wołowa w sosie własnym, sałatka z buraków, mizeria, kompot.

Napój miodowo – cytrynowy, zapiekanka z serem i szynką, jabłko.

PIĄTEK

Kakao, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa żywiecka, sałata, pomidor.

Zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka w panierce corn flakes, surówka z porów i papryki, surówka z marchwi, kompot.

Rumianek, rogaliki drożdżowe - własny wypiek, mandarynka.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.