Jadłospis
23.05 - 27.05.2022r.
DZIEŃ | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK | Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor. | Zupa żurek, ryż, pieczona pałka z kurczaka, marchew z groszkiem, kompot owocowy. | Jogurt Fantazja, biszkopty, winogrona. | |
Alergeny | gluten, mleko, jaja | seler, gluten, mleko | mleko, gluten | |
WTOREK | Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, schab pieczony, sałata, papryka. |
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, ziemniaki, frykandelki z serem żółtym, rukola z pomidorkami koktajlowymi, mozzarellą i sosem winegret, kompot owocowy. |
Napój sojowy, makaron z musem jabłkowym i żurawiną. | |
Alergeny | gluten, mleko | seler, gluten, jaja, mleko | gluten, soja | |
ŚRODA | Kakao, pieczywo mieszane, masło, szynka, sałata, rzodkiewka. | Zupa kapuśniak, naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot owocowy. | Wycieczka: kajzerka z masłem i z serem żółtym, banan, woda do picia. | |
Alergeny | gluten, mleko | gluten, seler, mleko, jaja | gluten, mleko | |
CZWARTEK |
Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, pasta z kiełbasy ze szczypiorkiem, papryka. |
Zupa brokułowa z ziemniakami, kasza gryczana, pulpet rybny w sosie chrzanowym, sałatka z buraków, kompot owocowy. | Herbata miętowa, pizza z serem i szynką – wykonanie własne, jabłko. | |
Alergeny | gluten, mleko | gluten, seler, mleko, ryba, jaja | gluten, mleko | |
PIĄTEK | Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, masło, twaróg z miodem, marchew do chrupania. |
Zupa zacierkowa, ziemniaki, szynka pieczona, młoda kapusta duszona z koperkiem, kompot z wiśni. |
Herbata z cytryną, chleb wiosenny z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem. | |
Alergeny | gluten, mleko | seler, mleko, gluten, jaja | gluten |
W ciągu całego dnia, między posiłkami, dzieci otrzymują do picia wodę.
Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
Media społecznościowe