Jadłospis


                                                              19.09 - 23.09.2022r.
 
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane, masło, twaróg z pomidorami i koperkiem.

Zupa warzywna z ryżem, ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka, surówka z marchwi i ananasa, kompot owocowy. Serek Bakuś, wafle ryżowe, arbuz.
Alergeny gluten, mleko seler, gluten, mleko, jaja mleko
WTOREK Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, parówka z szynki na gorąco, melon.

Barszcz czerwony z ziemniakami, łazanki z mięsem i kapustą, pomidorki koktajlowe, kompot ze śliwek.

Koktajl bananowy, chrupki kukurydziane, pestki słonecznika.
Alergeny gluten, mleko gluten, seler, jaja, mleko mleko
ŚRODA Kasza krakowska na mleku, pieczywo mieszane, masło, tuńczyk z jajkiem i natką, plastry kalarepy. Zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, szynka pieczona, leczo warzywne, kompot  owocowy. Herbata miętowa pizza z szynką i serem - wykonanie własne, jabłko.
Alergeny gluten, mleko, ryba gluten, seler, mleko gluten, mleko
CZWARTEK

Kakao, pieczywo mieszane, masło, szynka, sałata, ogórek kiszony.

Zupa grochowa, kasza gryczana, pulpet rybny w  sosie koperkowym, sałatka z buraków, kompot owocowy. Napój sojowy, bułka z masłem, talerz warzyw sezonowych.
Alergeny gluten, mleko gluten, seler, jaja, ryba soja, gluten
PIĄTEK Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z kiełbasy ze szczypiorkiem, rzodkiewka.

Zupa kapuśniak, kluski leniwe z prażoną bułeczką, plastry ananasa, kompot z truskawek.

Herbata z imbirem, chleb dyniowy z masłem, pomidorem i szczypiorkiem.
Alergeny gluten, mleko gluten, seler, mleko, jaja mleko, gluten

W ciągu całego dnia, między posiłkami, dzieci otrzymują do picia wodę.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.